NOVL

Planner | NOVL

Planner Wegtransport

Planner nationaal en internationaal wegtransport / groothandel

De planner van een transportbedrijf c.q. groothandel kan worden beschouwd als de spil van de onderneming. De planner moet personeel en materieel efficiënt inzetten. Dit vereist op de eerste plaats voldoende inzicht in de bedrijfstak, terwijl de planner ook de menselijke aspecten niet uit het oog mag verliezen. Een opleiding waarmee je iets kunt betekenen in bijvoorbeeld een transportbedrijf, dan wel op de afdeling expeditie van een groothandel.

Doelstelling
Deelnemers beschikken over zowel theoretische als praktische kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van functie (assistent-)planner. Daarnaast leren ze sociale vaardigheden en het jargon in moderne vreemde talen.

Bestemd voor
Deze opleiding is geschikt voor personeel, werkzaam in bedrijven die te maken hebben met transport en logistiek in de breedste zin van het woord. Enige affiniteit met de bedrijfstak is wel vereist.

Inhoud van de opleiding
De volgende onderwerpen worden tijdens de opleiding behandeld:
TP 1 Vervoersstromen
- Introductie in vervoersstromen
- Vrachtbehandeling
- Infrastructuur Nederland
- Infrastructuur Europa

TP2 Voorbereiding planning
- Veilig werken in de logistiek
- Wegvervoer
- Voorbereiding planning
- Lading zekeren
- Milieutechniek

TP3 Plannen
- Orderbehandeling op de planning
- Routeplanning nationaal en internationaal
- Kostprijsberekening wegvervoer
- Documenten in het transport
- Documentbeheer en transport
- Operationeel leidinggeven
- Analyseren van transport

Duur van de opleiding
De opleiding bestaat uit het thuis bestuderen van het lesmateriaal en het maken van opdrachten via een elearnprogramma planner wegtransport. Het programma is voorzien van een leerlingvolgsysteem, zodat steeds kan worden nagegaan wat de vorderingen van de individuele deelnemers zijn.
Er zullen een aantal bijeenkomsten worden ingepland met een vooraf afgesproken frequentie. De bijeenkomsten zullen maximaal 2 uur in beslag nemen.

Cursusplaats
Bij voldoende deelname wordt de cursusplaats in overleg vastgesteld. (Wij gaan er vanuit dat de reistijd niet langer dan één uur mag zijn).

Bij onvoldoende deelname wordt overgegaan tot het individueel begeleiden van de cursisten (privé-les). Het kan daarbij voorkomen dat de docent de cursist thuis bezoekt.

De cursisten kunnen dus elk moment starten.

Examen
Het examen wordt afgenomen door het Logistiek Examen Centrum (LEC) uit Capelle aan de Ijssel en wordt digitaal afgenomen. Er zijn 2 examenmomenten van 2 uur.

Prijs
Voor actuele prijzen verwijzen wij u naar de prijslijst.
De brochure van deze opleiding kunt u hier downloaden.

Wat zeggen onze klanten?

In SEPTEMBER beGON ik AAN de opleiding "Transportondernemer" MET ALS DOELSTELLING DIT VOOR 31 DECEMBER AF TE RONDEN. DE NIEUWE LESBOEKEN IN combinatie met het online maken van vragen bevielen mij zeer goed. op 30 december maakte ik de laatste 2 examens (calculatie en Financieel management). Half februari ontving ik het getuigschrift van het cbr divisie ccv, alles exact volgens plan dus!

Jaap Jilderts

 

Over Koops NOVL

Wij staan de hele week en op zaterdag voor u klaar.

Kantooradres
van Vlissingenstraat 45a
9403 BB Assen
Tel.: 0595-415161 / 0592-372098
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opleidingscentrum NOVL
Willem de Mérodelaan 2, ingang Meidoornweg
9982 AL Uithuizermeeden